Een brief aan de Gemeente Aalsmeer

Veel hebben mij een berichtje van de rolstoel ellende van kwelzorg op Facebook wel gelegen gelezen. Superlief al die reacties en vooral ook dat veel mensen het hebben gedeeld op hun pagina. Een stukje kenbaarheid de kan wonderen doen. Maar toch ook maar na aanleiding van een tip van iemand op Facebook een mooie brief aan de gemeente.

Beste WMO/ Gemeente Aalsmeer/Amstelveen, ik wil graag een klacht indienen over Welzorg. Aangezien u een contract heeft ,met Welzorg lijkt het mij belangrijk dat u deze informatie ook heeft.

Ik heb elektrische rolstoel, 1 thuis om me in huis te verplaatsten op slechte dagen en mijn kind naar school te brengen, naar de huisarts en winkel etc te gaan. Een andere in de auto zodat ik zelfstandig dingen kan ondernemen en dit verbeterd echt mijn levenskwaliteit. Zelfstandigheid is zo belangrijk met een handicap het geeft je waarde terug.

Wegens achteruit gang van mijn motoriek in mijn handen had ik een andere stuurknop nodig. Ongeveer een jaar geleden. Met de ergo had ik gekeken welke het beste was en deze aangegeven bij Welzorg. Het duurde even maar na een tijdje kwam er iemand langs. Deze persoon is nog geen 2 minuten binnen geweest: hij trok de knop eraf en zetten de nieuwe erop. Dit had ik ook al gezien bij de ergo maar volgens Welzorg moest iemand dat doen. Hadden we met gemak zelf gered.

Ongeveer 2 maanden geleden begon mijn accu het een stuk minder te doen en wou niet meer opladen. Gebeld dat de accu stuk was over 2 weken zou er iemand kunnen komen kijken. Uitgelegd dat ik ook behandelingen heb, vrijwilligers werk etc. Dat ik niet 2 weken zonder rolstoel kan en het werd ook nog herfstvakantie met het idee proberen 2 keer een dagje uit te doen. Na lang aandringen kon er eerder iemand komen. Ik heb meteen gevraagd of ze dan een nieuwe E-fix accu konden mee nemen wat deze was zeer duidelijk stuk. De monteur kwam keek naar de accu en meten de aansluit punten… ja deze accu is stuk. Oké dat dacht ik al maar u heeft een nieuwe mee toch. Nee mevrouw deze moet besteld worden. Na een paar dagen weer gebeld en konden niets zeggen was geen levering. Na een paar dagen nog eens gebeld. De accu was er maar niemand die kon bezorgen. Kunnen jullie hem niet opsturen? Nee dat mag niet het moet met een monteur. Ruim 2/3 weken moeten wachten. Dus kleine stukjes rijden overal je oplader mee opzoek naar stopcontacten en toestemming om te mogen laden. toen kwam de monteur Haalde de oude accu eruit, de nieuwe erin. Stekker erin en aangezet en hij deed het. Top maar waarom zo lang wachten op een monteur?

Sinds zondag is mijn rolstoel er weer mee gestopt. Het lag of aan de accu houder of aan de stuurkast. De accu was tenslotte nieuw. Aangezien in zondag met andere mensen was die konden duwen heb ik maandag ochtend meteen gebeld. Krijg je als antwoord ik heb pas volgende week maandag iemand beschikbaar.

Maar hoe kan ik dan naar afspraken en behandelingen? Ja met u andere rolstoel (dit is een enorm zwaar gevaarte) ehh die krijg ik niet in de auto. Waarom niet? Omdat je daar een bus met lift voor moet hebben en die kosten zijn voor jezelf. Maar hoe moet het dat met mijn afspraken, mijn ziekenhuisbehandeling en een presentatie doen? Ik raak hier redelijk van in paniek. Ja mevrouw Dat weet ik ook niet ik kan er niets aan doen dat we geen mensen hebben. Misschien moeten we iemand vragen die u kan helpen duwen en uw kind b.v. op kan halen. Dus ik moet 7 dagen thuis zitten en alles afzeggen? Na overleg met een andere collega, kon er toch iemand voor dinsdag middag geregeld worden. Gelukkig dacht ik dat is eerder dan vrijdag of maandag volgende week.

Ik zou deze mensen dus zo graag ze een keer rolstoelafhankelijk willen maken al is het maar voor 1 dag. Ik vind het heel vervelend en minachtend dat er zo Simpel over gedacht wordt. Maar een rolstoel is niet een luxe of een extraatje, het is een noodzaak verder te gaan met je leven. Ja tuurlijk zetten We maar even alles stil voor een week, ja hoor die behandeling kan prima verzet worden (denk 2 maanden later ivm met wachttijden) …. Of de andere optie is je moet je zelf super afhankelijk opstellen. En mensen vinden die tijd en mogelijk heden hebben om je dan te helpen.

. Met een handicap ben je al meer afhankelijk maar je voelt je mens doordat je zelfstandig onafhankelijk dingen kan ondernemen. Het geeft je zelfwaarde dat je niet afhankelijk bent. snap dat er wellicht minder mensen zijn en niet iedereen in 1 dag geholpen kunnen maar probeer te luisteren en even mee te denken. Kijk naar de mogelijkheden van de cliënten en wees menselijk wat het voor het leven van de cliënten betekend. En probeer samen een oplossing te vinden. B.v. Ophaal mogelijkheden, opsturen of tijdelijk vervangende voorziening. Niet optimaal maar wel leefbaar.

Wat ik helemaal erg vind Is dat er voor alles een monteur moet komen voor rijden . Dit terwijl je eigenlijk de handelingen zoals bijvoorbeeld een accu eruit halen heel vaak al zelf doet. Dit betekent dus dat jullie als gemeente voorrijkosten moeten betalen, benzinekosten en de tijd van de monteur terwijl het ook prima opgestuurd Kan worden. Als je het dan opstuurd dan kost het je Alleen de verzendkosten en eventueel aangetekend verstuur kosten wat ongetwijfeld goedkoper is dan een uur tarief en voorrijkosten. En dat voor nog geen 5 minuten binnen zijn. Dit zijn in mijn opinie zeer onnodige kosten die een stuk beter op allerlei andere vlakken besteed kunnen worden.

Ik hoop oprecht dat er iemand is die dit kan oppakken, onderzoeken of bespreken. Dit moet eigenlijk niet kunnen in Nederland en ook niet in het kader van het VN-verdrag inclusie. Mocht u nog meer willen weten of een toelichting nodig hebben dan doe ik dat graag.

Sterker nog ik hoop dat ze bellen met alle liefde. Ik lust ze rauw. Elke keer als ik het over dit onderwerp heb voel ik me zo boos worden. Hoe durf je mensen zo te behandelen.

Het geluk wil net dat de DHL een paar minuten geleden voor mijn deur stond. in een zakje zat en nieuwe stuur kast??? Ik hoop op het verzenden van deze manier dat de stuurkast nog leeft maar dat gaan we zo even uitproberen.

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Eén opmerking over 'Een brief aan de Gemeente Aalsmeer'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: