Botox

Botox , wie jij? Waarom? Ik had een lekker Cryptische omschrijving op facebook gezet. En daar kwamen wel wat leuke, lieve, grappige reacties op maar de leukste reacties kwamen toch wel echt live. Een vriendin kreeg bijna een rolberoerte omdat Botox zoveel geld kost. En dat ga je toch niet doen, je benadelingen zijn al zo duur en dat is zonde om daar aan te besteden en waarom…. De andere reactie was: ehh Iloon, sorry hoor, ik zie niet helemaal waar je Botox is heen gegaan je wallen zijn nog steeds wel zichtbaar… bedankt he. Een ander: ohhh het is echt wel mooi geworden.. hoelang blijft het zitten?. Als je me een beetje kent weet je dat ik heel slecht in liegen ben. Aangezien mijn gezicht boekdelen spreek is daar van alles aan af te lezen. Dus na een beetje de schijn ophouden om vervolgens in de lach te schieten en te zeggen het zit in mijn benen en armen. Hahahaha lol heb ik er iedergeval om gehad.

Maar goed nu het serieuze onderdeel. Van wegens mijn spasmes die steeds meer aantrekken gingen we zoeken naar een oplossing. Aangezien ik al twee jaar geen contact had gehad met de revalidatie-arts was het even een werkje om weer contact te krijgen. Uiteindelijk heeft ze me naar een speciale fysio gestuurd die hier in is gespecialiseerd. Zelf vind ik de spasmes erg vervelend, vooral omdat mijn hoofd mee gaat doen. In mijn benen zit het al langer vooral in rust stand. Mijn armen en handen zijn de afgelopen maanden erbij gekomen. Deze doen het vooral als ik moe ben of in een spannende situatie zit of gewoon wanneer ze zin hebben. Naast dat het Vervelend is, doet het ook erg veel pijn. Soms gaat het snel en soms duurt het een tijdje voordat het weer kan ontspannen en je verder kan gaan met wat je aan het doen was. Het is vooral lastig en Gênant met dingen oppakken, ergens instappen of in het openbaar. Mijn gezinnetje is er al op ingesteld, Richard in de auto Is erg goed in het ontwijken van klappen en Jesmay houd mijn arm vast tot hij weer ontspant. Al komt er steeds vaker een : MAM doe eens niet! Tja als dat eens kon.

Tijdens de ketamine opname heb ik vooral kunnen ervaren hoeveel energie het kost. Daarvan worden de spieren een soort van lamgelegd en ik had een stuk minder spasmes. Zoals je in de vorig blog wel heb kunnen lezen. Maar goed ik ging op intake bij De fysio die gespecialiseerd is in spasmes. Ingrid ging als steun en toeverlaat ook weer mee. Daar zouden we een intake krijgen dat dachten we tenminste. Er werd even gevraagd wanneer en hoe en waar zit het. En vervolgens werd er met een soort echo gekeken. Op de echo kon je zien welke spieren heel vaak de spasmes hadden want die waren goed getraind en dus ergens erg dik. Yeah, ik heb een keer getrainde spieren hahahahha. Ze hebben van alles gedaan om de spasmes te trekken dus op een gegeven moment ging alles aan de kant op. Ook was er een verpleegster bij die de ledematen Stil hield (nou ja probeerde dan). Want jeetje wat zijn die spieren sterk. We maken allemaal wel eens een grapje van dat als je iemand een slag voor zijn hoofd wil verkopen en dan zeg je gewoon oh sorry ik had een spasme.

Naast een verpleegster werd er ook nog een andere arts bijgehaald. Zullen we die of die doen? En ik dacht wat bedoelen ze nou? Het dacht het zal wel, ik was vooral onder de indruk van wat je op de echo ziet. Maak maar 2 keer 300 aan was de opdracht voor de verpleegster. Nee doe toch maar 4 keer het zijn er wel erg veel. Eigenlijk hadden dan al mijn alarm belletjes moeten gaan rinkelen . Ehhh wat gaan we doen? De arts zei dat we er Botox in gaan spuiten. Ik moest een beetje lachen want ook ik dacht aan mijn oogleden… maar was ook wel geschrokken, het klonk alsof dit bij voorbaat al het plan was. Ehhhh nu bedoelt u? Ja of wilt u liever de volgende keer terug komen. Ik dacht nou ik lig er toch al half bloot dus beter nu. Ja zegt ingrid vrolijk: nou heb je je er ook niet van te voren druk over kunnen maken. Dat is wel waar. Dus kom op Ilona, 4 prikjes voor elke ledemaat 1 en dan kunnen we gaan. Doen we effe….

Ehh niet dus… het waren 14 prikken op de meest pijnlijke plekken om de spier lam te leggen. Eerst de spier triggeren en prikken op het moment dat hij strak staat. Nou, ik kom die arts wel voor haar hoofd slaan. maar ja, mijn arm werd vastgehouden, zo zonde… geloof me ik was gesloopt en ben thuis een kopje koffie gaan drinken en naar mijn bed gegaan. De volgende dagen had ik enorm veel spierpijn. Ook kwam ik erachter dat je bepaalde wijzigingen niet kan doen. Bijvoorbeeld je schoenen aantrekken ging niet meer op de normale manier. Ik deed mijn voet altijd schuin dat kon ik vergeten. Die spier was lam en zeer pijnlijk nou dan leer je het snel af. Doordat je het al zo lang op deze manier doet vergeet je het af en toe. Geloof me er zijn behoorlijk wat … woorden uitgekomen. En zo kwam je achter nog veel meer dingen die opeens niet meer gingen. Doordat het zo een onverwachte actie was had ik geen rekening gehouden met onze show van de dansschool die eindelijk na 2 jaar gehouden werd. Ohh wow wat ben ik met veel spierpijn de dansshow in gegaan. Niet alleen de spieren die geprikt waren maar Ook de andere spieren die ineens de taken moesten overnemen.

In mijn volgende blog je meer over de dansshow. Na de behandeling ben ik even een paar dagen niet lekker geweest. Maar na twee weken toen ik gewend was ben ik er echt blij mee. Je merkt echt verschil en het kost me minderenergie dus meer energie over voor andere dingen. Het is niet weg maar wel een stuk minder. De artsen zeiden als het is een Soort ontdekkingsreis het is nooit in één keer goed. Ik merk nu bijvoorbeeld heel erg dat er spier in mijn heup ook nog spasmes heeft. En ook de spieren in mijn handen zijn niet helemaal gelukt. Het lastige is dat het continu een keus tussen de mogelijk heden die je gebruiken en de spasmes. B.v. Ik heb nog sta functie als je teveel met Botox inspuit kan dit verdwijnen en dat wil je niet. Het is dus steeds kiezen en uiteindelijk komen tot de juiste formule. Al verwacht ik met mijn MS dat als we bijna de formule hebben gevonden dat het dan weer veranderd. De Botox zal ongeveer drie maanden moeten werken en dan moet er een nieuwe behandeling komen. Tijdens de bel afspraak was de arts ook blij te horen van het positieve resultaat. Ook vertelde dat ze de volgende keer graag op nog wat meer plekken wil prikken. Daar kan ik me niet echt op verheugen maar goed het werkt dus even doorbijten……

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: