De meeste bizarre vakantie (tot nu toe)


Ik dacht laat ik jullie iets meenemen op meest bizarre vakantie tot nu toe. Met nadruk op tot nu toe want je weet nooit wat er gaat komen in ons gekke leventje. Eigenlijk hadden we zoals elk jaar naar Egypte willen gaan maar dat was dit jaar helaas niet mogelijk. Iets met overstappen en er van 9 tot 10 uur onderweg zijn.En dan nog niet gesproken over prijskaartje. Moest dus een andere oplossing worden gezocht. Uiteindelijk was het plan: laten we naar Tunesië gaan. Daar waar we al eens geweest niet heel bijzonder maar wel prima. En aangezien we nu toch met een kind alleen in het resort blijven en we alleen maar mooi weer nodig.


Er zijn weinig (normale) sites waar je een vakantie boeken met een aangepaste kamer. Ik heb er uiteindelijk 2 site gevonden TUI en vakantiediscounter. Toen we het aan D- reizen vroegen kregen we alleen maar de super dure vakanties. Ik hou ervan om zelf te zoeken en te vergelijken wat mij het beste lijkt. Dus huppa d-reizen aan de kant en ik ga zelf wel zoeken. Ik had wat gevonden binnen onze prijsklasse dus daar gingen we voor bij TUI. Ik heb 3 maanden gedoe gehad om te regelen dat mijn elektrische rolstoel mee mocht, elke keer vroegen ze weer andere informatie en telkens geen bevestiging of reactie ook niet dat we assistentie krijgen op het vliegveld. Het hele circus duurde erg lang tot een week van tevoren wist ik nog niet zeker of mijn rolstoel wel mee mocht. Ook heb ik meerdere keren moeten bellen voor een aangepaste kamer. Drie dagen van tevoren had ik iemand aan de lijn die uiteindelijk alles heeft uitgezocht en vertelde mij dat de rolstoel mee kon en dat kamer goed zou komen.ik kn die dame aan de telefoon wel zoenen. Hoezo relaxt op vakantie.


Op Schiphol was het goed geregeld. Wat een drukte daar maar we werden er goed begeleid en waren op tijd bij gate. Daar moesten we even kort wachten en toen moch ik al met mijn rol stoel naar het vliegtuig. Daar werd op zoeen klein stoeltje gezet en naar onze vliegtuig stoel gebracht. Een beetje gênant maar het scheelde wel kostbare energie. Die had ik nodig voor de reis. Omdat mijn evenwicht in de lucht nog slechter is als normaal hielp richard mij maar even naar het toilet. Jeetje ik leek wel dronken. Daar aangekomen kregen we hulp met uitstappen en de koffers etc. Nu nog een uurtje in de bus rijden. Toen we bij het eerste hotel aan kwamen bleek het hele personeel uit het hotel er te staan om de gasten op te vangen. Heel oncomfortabel maar we hoorden dat deze vluchten de eerste waren weer sinds de corona. Dus iedereen was blij dat het weer open ging en mocht werken. Erg gênant. Arme mensen die daar eruit moeten, Bij het 2de hotel was er een heel ontvangst committee met muziek en 2 karakters in pak van de beesten van Madagaskar. Die was echt leuk om te zien. Ons was het derde hotel maar we beginnen wel een beetje te knijpen wat zou daar wel niet staan. Viel gelukkig mee het was een normaal rustig ontvangst. Hun waren open gebleven voor zaken mensen.


Bij dat stukje mooie weer ging het gelijk al mis toen we daar aankwamen hadden we niet heel mooi weer en dat duurt ongeveer 4 tot 5 dagen. We hadden het geluk dat we wel in het hotel binnen konden zwemmen, dus dat hebben ook lekker gedaan. Jesmay kon Lekker oefenen met haar snorkelmasker dat als het mooi weer zou worden dat ze dan lekker kon gaan snorkelen. Het hotel was er net hotel, goed eten en aardige mensen niets bijzonders en goed te doen. Bij het zwembad waren 2 kuilen waar je in kon aan zitten. Hier hebben we heerlijk een dagje in liggen zonnen omdat het voor de rest te koud was. We zagen dat het mooie weer er bijna aan kwam gelukkige de laatste 3 dagen toch mooi weer.


Ook de kamer was niet bepaald aangepast en er was niemand van de vliegtuigmaatschappij te bekennen. Eerst kreeg ik een kaartje om in een aangepaste kamer beneden te douchen en naar de wc te gaan. Dat moest omdat het eigenlijk geen 3 persoonskamer was. Het is berekend op oude mensen met een beperking geen gezinnen. Nee ik weet het ik ben een gevalletje apart. Er kon geen bed bij geplaatst worden want dan kon er geen rolstoel in. Dus ik in de ochtend het met jesmay naar beneden. Leuk in je badjas met pyjama en met je toilettas in je badjas door het hele hotel naar de andere kamer. Dit was de reden niet van kamperen hou!!! Je continu verplaatsen met al je spullen om te douchen of naar de wc te moeten.


Dus Jut en Juul uitgezocht douche werkt, uiteindelijk ging ik op het douche stoeltje zitten maar de hendel van de kraan was zo lang dat als je erop ging zitten dat of de kraan uitging of opeens heel koud werd. Je kan vast bedenken wat voor feest dat werd met ons tweeën. Conclusie was: dit was het niet. Uiteindelijk zijn we naar de receptie gegaan en hebben gevraagd om een tuinstoel in onze douche te zetten. In principe was daar genoeg ruimte voor. We hadden het in de ochtend gevraagd maar in de avond stond hij er nog steeds niet. Toen kwam er iemand van guest- relations en vroeg kunnen we nog iets voor jou doen? We hebben uitgelegd dat we graag een tuinstoel willen maar dat we anders een stoel van het balkon zouden pakken en in de douche zetten. Heel bijzonder maar binnen noodtime was het geregeld ze hadden liever niet dat wij de balkon stoelen in de douche zetten. Top. Onze vakantie kon beginnen ……..

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: