De nieuwe uroloog

Oohhh dat is inderdaad geleden dat ik een blogje heb geplaatst. Er is ook weer zoveel gebeurd. Simpel weg de tijd niet om het op te schrijven. Dus vandaag een kort maar krachtig blogje over de uroloog van de Bergmankliniek.
Gelukkig kon ik daar vrij snel terecht en Ingrid was mee voor mentale steun en extra oren 👂 😅. normaal ben ik heel erg bezig met zo’n bezoekje maar nu niet. Zo kwam ik er een dag van tevoren mee dat ik eigenlijk een plas dagboek moest invullen. Helaas… was het niet gelukt maar intussen heb ik dat al 80 keer gedaan dus ik weet wel wat er uit zou komen. Ook moet je dan een plastest doen maar op een meet wc . Op een of andere manier was ik er totaal niet met mijn hoofd bij. Had braaf thuis geplast voor we weggingen. Oeps, daar zit je dan op de meet wc en maar hopen je kunt plassen😱. uiteindelijk wel gelukt om er wat er uit te krijgen.


Nou even wachten in een luxe wachtkamer. De uitstraling is toch wel anders als in het ziekenhuis. Mochten we naar binnen bij de vrouwelijke uroloog. Het was een beetje een afstandelijke dame en ze had arts die stage liep bij zich. Ze vroeg netjes of het goed was en dat was ook OK. Bij binnenkomst even zo kort mogelijk ons verhaal gedaan en zo min mogelijk emoties en in toegelaten want daar schiet je niets mee op.
Mevrouw katheteriseert je nog? Nou soms maar alleen als ik denk dat het nodig is. Maar dat is prima. Hè? Oké…..Eigenlijk, het advies was 3 keer per dag maar er kwam niets uit. Dan is het toch nutteloos. Ehh ja dat vond ik ook daarom ben ik het minder gaan doen. Wat voor medicatie gebruikt u nu? Dit en dit maar ik zou graag onderhoudende medicatie willen tegen de blaasontstekingen Om het een beetje in te dammen. Tuurlijk mevrouw dat is toch logisch? Oh ja? We proberen eerst een hoge dosis dan kunnen we daarna kijken of het lukt met afbouwen. Goed idee? Ja ik schrijf u deze voor en dan gaan we zes weken proberen en dan zes weken later wil ik u even om te evalueren.(ik was echt even uit het veld geslagen)


Kan u in de onderzoekstoel komen? Ja, het duurt wat langer dan de gemiddelde Nederlander maar het kan; zei ik niet erg enthousiast. (ohh nee daar gaan we weer). Dat is goed om te weten. Er is nu geen onderzoek nodig. JIPPPIIEEEEE. Op andere dagen werk ik in het VU graag wil ik u daar mee naar toe nemen. Daar zitten veel specialisten op het gebied van MS. Vind u dat goed? Ehh ja graag. Ik zou graag de medische gegevens willen opvragen. Nou zei ik dat is prima maar ik wil liever geen overleg met de oude uroloog daar hebben we niet zoeen goede ervaring mee. Ik heb alleen uw medische gegevens nodig ik hoef geen gesprek met de andere uroloog. Dat is duidelijk . Goed dan spreken wij elkaar als alle informatie compleet is en u de onderhoudende medicatie heeft uitgeprobeerd. De administratie maakt een afspraak met u.

Ingrid en ik zaten in de lift gebeurde dit nu echt.., ze luisterde echt.., ze ondernam meten stappen..,mag ik bij het VU. Wow, waarom hadden we dit ook alweer niet eerder gedaan. Wat een opluchting een last viel van mijn schouders af. Diezelfde middag zat er al een belafspraak in mijn mail. Wat een verschil! En wat denk je …de afgelopen weken geen blaasontsteking te bekennen. Volgende keer toch beter aan mijn eigen gevoel vasthouden?

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

2 gedachten over “De nieuwe uroloog

  1. Het was inderdaad bijzonder lang geleden dat je nog iets schreef.
    Die bezoekjes aan de uroloog zijn k.k. Ik zie het uit het mannelijk standpunt, en kijk daar nooit echt naar uit. Griezel, telkens blij dat het voorbij is…
    Hoe gaat het anders met je?

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat geweldig dat er nu goed naar je geluisterd is!!Ook dat je mee kan naar de VU en ze daar meer kunnen doen voor jou.Weer goed opgeschreven,is toch wel een sterk punt van je.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: