Het zit advies team,

Laatst ben ik met mijn rolstoel naar heliomare gegaan. Mijn ambulant begeleider ging met mij mee omdat ik het prettig vind om iemand erbij te hebben. Daar aangekomen was er eerst nog even gedoe dat we drie keer in de lift op een neer moesten. En heel lang wachten want ja hè iedereen zit er haast wel in de rolstoel of loopt moeilijk en er mogen maar twee mensen in een Lift. 🙈Ik moet zeggen het was wel even slikken, je ziet mensen met allerlei soorten handicaps, benen en armen weg, verlamd et cetera. Hierbij dacht ik ook meteen: ik ben nog niet klaar voor een rondleidinkje unicum!

Maar goed bij het zit advies team (die ZAT heet 😂😂geniaal) aangekomen mochten we naar binnen. Er was een amicale man die gezellig begon te vertellen. Vervolgens kwam er nog iemand binnen, en nog iemand, en nog iemand en ga zo maar door. Er was op een gegeven moment zeven man in die kamer. En die kijken allemaal naar jou en je rolstoel. Tuurlijk krijg ik een lekkere spasme aanval en ALLE kanten op. Het voelde verschrikkelijk gênant. Maar hé we zijn er voor het goeie doel dus kom op.

We zijn er bijna 1 1/2 uur geweest en mijn hele rolstoel is verbouwd. Ze hebben de voorwielen hoger gezet, de banden op me rug veranderd zodat mijn stuit en SI vrij zijn. Nog wat gerommeld met de ambulance en een band om mijn voet steunen zodat ik bij spasmes niet elke keer mijn voet tussen de wielen komt. Je wil niet weten wat voor een verademing dat is. En hoeveel meer zelfvertrouwen je krijgt als je rolstoel goed zit. Voor de andere rollers onder ons het is echt een aanrader om te doen! We gaan kijken of we met mijn nieuwe rolstoel ook daarheen kunnen. Zoek de verschillen op de foto’s😍.

Zo blij mee

Bij dit team zijn we toevallig gekomen door een ergotherapie die ook in heliomare werkt. Maar waarom hebben we dit niet eerder bedacht? Dit schijnt eigenlijk het werk te zijn van de monteur die de stoel komt leveren. Als ik denk aan de eerste rolstoel, dat ding werd binnen in mijn kamer gezet. Natuurlijk stak ik toen nog het liefst mijn kop in het zand dus het interesseert me ook niet zoveel. Ik ging toch niet op dat ding zitten… de monteur heeft nog even uitgelegd hier zitten aan een uitknop je benen zitten ongeveer goed. Dat was het succes mevrouw. Toen ik niet anders meer kon, heb ik eerst een tijdje in de tuin geoefend voordat ik het op de openbare weg ging proberen. Nu weet ik dat er allerlei cursussen te doen zijn. Maar eigenlijk vind ik als je zo’n ding voor het eerst afgeleverd krijgt, dat er iemand moet zijn die even de eerste basis techniek geleerd. Tuurlijk moet je het zelf verder in oefenen. En door vallen en opstaan leer het ook. Maar jezelf vertrouwen krijg best wel wat deukjes die misschien niet nodig Waren.

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

4 gedachten over “Het zit advies team,

    1. Ja dat dacht ik laatst zelf ook. Soms wel en soms niet. Het is iedergeval duidelijk dat het niet beter wordt 🙈dus dan kan je het maar beter een soort van aanvaarden. Heeft me wel wat jaartjes gekost😭

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: