Ketamine Dag 3, 4, & 5

Gedachtegang Dag 3: jippie we zijn op de helft nog 2 nachtjes slapen en dan mag ik naar huis. Vanavond komen Jesmay en rich gezellig, toch wel gek hoe je je gezinnetje mist terwijl ik soms denk had ik maar even rust. Acht nu weet ik iedergeval weer wat ik mis. Pff, Wat zal deze dag weer brengen nog steeds zo misselijk. Even wassen (bedenk een uur later). Ze (de artsen) komen zo. Ehhh ze?? Mag ik ook even de kamer uit? Ja, maar wel in je rolstoel En wachten tot dat de arts komt. Oké, misschien had ik ook even naar de definitie van ZO moeten vragen. Hoe kan ik de paal aan mijn rolstoel koppelen? nou daar vind ik wel weer een oplossing voor. Een hand sturen en 1 hand aan de paal. Zou ik hier ook een leuke choreografie van kunnen maken? De dans met de infuuspaal… toneel stuk erbij en klaar. Misschien wel een ketamine toneelstuk.

Om 11:45 uur is de arts nog steeds niet geweest. Dus dan maar niet uit de kamer. Iedereen die binnen kwam had het erover dat het zo warm was. Eigenlijk zit ik zo gek nog niet blijkbaar. Na de lunch kwam hij, hij had goed overlegd met urologie van het spaarne en was tot een goede oplossing gekomen. Na de lunch lekker slapen gewoon 2,5 uur weg. Zelfs de verpleegster en opruim mensen niet gehoord. Daarna ze mi infuus vervangen. Omdat deze dame niet aan de picc-lijn mocht zitten heb ik 20 cm extra loop ruimte erbij gekregen.

Ik denk niet dat het aan de ketamine ligt maar de Mensen van het eten en schoonmaak zijn wel bijzonder. Of extreem vrolijk op elk tijdstip van de dag of super sacherijnig en bot. Ik weet niet welke van de twee ik liever heb. Ieder geval hebben beiden hebben een slecht gevoel voor timing. Ook al ben je net (of nog niet) wakker hallo, bla bla bla en verwachten meteen een antwoord. heb je je bord nog niet leeg, oh je bent nog niet klaar met eten? nee, het is net 10 minuten later. Dag 3 was wel een zware dag. Erg duizelig en misselijk. En steeds meer rare dingen als kringen en beesten op de muur, de rode wijzer van de klok loopt sneller als 1 min in mijn kamer. Ik heb mijn tenen en benen eens bekeken maar hoe langer je er naar kijkt hoe raarder ze worden. Als ik naar mijn tenen keek groeide ze gewoon?? Ook geleerd dat het geen goed idee is om een spannende serie te kijken. Snachts beleef je hem gewoon 3 maal zo erg. Dus alleen maar kinderseries en familie films tijdens ketamine. Zelfs xippie was eng snachts zijn ogen blijven licht geven. Dus huppa die ook naar bed gebracht.

Gedachtegang dag 4: de hele nacht dat gepiep van dat ding, 3 keer wakker geworden maar ieder geval wel de nachtdienst gezien. Een flinke, pittige grijze dame. Zoentje die de boel zeker onder controlle heeft en geen tegenspraak duldt. Toch vond ze het ook wel leuk: zo spreek ik tenminste iemand hahahah. Nou, Ik ga vanmiddag nog wel even slapen. Nu Nog 2 uurtje mijn ogen dicht doen zonder piep pomp. 1,5 uur later. Pff goede morgen, gordijnen open, we zijn vandaag wat vroeger, er komen allemaal nieuwe patiënten….😨wat wil je eten? Ehhhh eten zei u ? ja … ehh hetzelfde als gisteren. Prima maar wat was dat dan. Nou, ik ben net wakker 😭😭😭. Gauw iets bedenken dan gaat ze tenminste ff weg.

Plan B; Eten en dan nog even liggen. Komt vervolgens de praatgrage schoonmaak binnen. Blablablabla, zo die weg is, komt er weer iemand anders binnen. Komt er iemand kijken of er wel genoeg spullen liggen. Komt de arts binnen of iets kunnen ophogen. Dus we hogen nog 2 keer op, gek vandaag gaat het wel goed. Het is blijkbaar toch de tijd dat je lichaam zo heeft om eraan te wennen. Normaal heb je 6 uur en daarin moet het gebeuren. Ook kwam ze met de mededeling dat ze morgen samen de lijn kwamen doen. Gaan jullie met 2 man die pleister vervangen?? Nee we halen de lijn eruit. Huh nee echt niet die lijn gaat er niet uit. Ik ben er ook mee binnen gekomen. Ohhh wat gek ik ga het nog even nalezen. Op sommige momenten merk ik echt dat ik daar geen patiënt in het ziekenhuis en alleen voor dit kom. Dat maakt het voor hun ook lastig maar ik ben al lang blij dat ze het aandurven.

Vervolgens denk je dan heb je een half uurtje rust dan heb je de gang nog. Het is daar net aapjes kijken, mensen zijn super nieuwsgierig, wie wat in welke kamer ligt. maar ik denk dat je na zes keer voorbij lopen toch wel weet wat er zit toch?. Oké de deur maar iets dichter. lunch, jippie kroket vandaag smaakt hij wel beter. En een lekker Eitje. Hé het is opeens rood, ohh mijn vinger aan het kroket bakje gesneden. Dat voel ik niet meer. Zo even aandrukken maar de snee is dieper dan ik dacht. Toch maar even bellen voor een pleister. U had gebeld…. Ehh ja (erg gênant) heeft u een pleister. Wat is er gebeurd dan.. Ohhh ehhh pleister even zoeken, even daar kijken. Nee niet echt. En dan lig je in een ziekenhuis hahahahah. Gelukkig volstaat een gaasje met tape ook. Op het moment heb ik veel last met slikken. Veel dingen blijven hangen soms zo frustrerend en benauwd helemaal als je ergens trek in hebt.

Ik sta te tollen op mijn benen en dan niet alleen van de ketemine maar ook van de vermoeidheid. Oké deur dicht, oordopjes in en ik ga slapen. Pipi piep de pomp begint te piepen. Dan maar weer op het rooie knopje drukken. Verpleegster komt checkt alles na en de pompjes weer stil. Oordopjes in en liggen. Klop klop klop de arts is er weer zullen nog iets ophogen? Even een gesprekje hoe het voor de rest nu verder verloopt. Oké oordopjes in en liggen. Half uurtje gelegen Pipi piep weer de pomp. Weer alles gecheckt niets aan de hand, deur dicht en nu ga ik slapen. Denk ik na 1 1/2 uur word ik alweer gewerkt door de dame van het eten. Weet je al wat je vanavond wil eten? Hier heeft u de opties kiest u even. wilt u nog iets drinken?

Na 3 dagen saaie boeren vla te hebben gegeten, leuk ik het wat op met M&M’s , wisten jullie dat M&M’s konden synchroon zwemmen? Als je goed kijkt vind je het patroon. Voor de rest gaat het prima met me 🤣👍🏻💪🏻😂.

Dag 5, wat een …. Nacht, weer die pomp 2 keer. Maar vandaag lekker naar huis. Weer de hele riedel aan mensen door je kamer. Rond 9 uur klaar. Ff in de kamer rommelen en alles inpakken. Nog ff een stukje van het blogje je schrijven. Zo gek na 30 min ziet alles er weer enigszins normaal uit en voel je je weer een stuk meer gewoon. Net alsof er 5 dagen niet in de hogere sferen heb geleefd.

Ze komen nog even de pleister doen, hmm lastig, ik haal mijn collega even, ik haal nog even iemand. Drie mensen verder… ik dacht, ik gaat maar even uitleggen: luister het is heel simpel je doet dit dit in dit. Ja u bent expert dat merken we al daarom vinden we het toch fijn als de thuiszorg het doet. kunt u misschien de thuiszorg vragen. Grrrr die heb ik 2 dagen geleden afgezegd. Ja wij zien deze pleisters niet zoveel op de afdeling en hun zijn daar heel goed in want dat doen ze dagelijks. Nou gemiddeld genomen niet en ben ik meestal proefkonijn maar ik app wel even…. Wachten op rich die ruim 30 min later is. En lekker naar huis mijn eigen bedje in. Zo ik ben weer losgelaten, gelukkig geen drank test hoeven doen want dan was ik finaal gezakt. Lekker mijn bedje in en straks met Jesmay knuffelen. Zo moe….waarvan?

Al met al is het me redelijk meegevallen. Zelf met mijn heimwee meestal al na 1 dag zich aanmeld. Maar 5 dagen is wel lang in zoeen kamer en stoned. Geluk dat ik zoeen mooie eigen kamer hebt en dat je zoeen beetje kan doen wat je wil, als je je een beetje oké voelt. De meeste mensen waren aardig en hadden heel veel geduld. Je bouwt toch een beetje een band met sommige op. Wat ik wel lastig vind is dat je steeds andere mensen aan je bed krijgt en met mijn geheugen (sttt daarvoor ook al) kan ik echt al die namen en gezichten niet onthouden. Nu hopen dat het helpt. Het zal wel 2 weekjes behoorlijk veel rusten zijn. Ik met nog steeds enorm moe en duizelig. De verwachting is Over 5 tot 10 dagen merk je meestal het effect wel. Nu eerst rusten en bijkomen 😊.

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Eén opmerking over 'Ketamine Dag 3, 4, & 5'

  1. Wie nog nooit in een ziekenhuiskamer heeft gelegen en je verslag leest, die krijgt er nu een realistisch beeld van. Ben jij een moedige dame, zeg!
    Ik duim met je mee dat dit alles resultaat geeft!! Fijne zondag nog…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: