Nou daar is hij dan… ketamine dag 1&2

Zie je ik kijk zeer helder uit mijn ogen😅

In de ochtend Mezelf opgepept:het is zo ver. oké, daar gaan we voor vijf dagen naar het ziekenhuis beetje flippen en trippen. Het is een voor ons nieuw ziekenhuis in Zeist . Dat is altijd zo fijn, want je hebt dan geen idee waar de ingang is. Zo ook nu, geparkeerd op het verkeerde parkeer terrein dus het was een eindje lopen, nou ja in mijn geval rollen. Want je heb geen idee qua ingang of route of iets anders. Dus auto ingeladen en rijden maar. Natuurlijk kwam iets later aan als verwacht maar het zag er wel mooi uit. Het was in een hele luxe woonwijk met villa’s en allemaal bos eromheen.

Aangekomen mocht eerst even installeren. Ik had wel echt een prachtige kamer met uitzicht op het bos. En ook een Ruimekamer in verband met rolstoel en een geheel aangepaste eigen badkamer. Dat gaf weer een stukje rust. Omdat het natuurlijk weer niet helemaal volgens de normale lijn was verlopen hadden we heel weinig informatie. Maar ach , wat is nieuw🤷🏻‍♀️. Na het installeren mag ik op bed gaan liggen en gingen ze me naar de andere afdeling brengen om het infuus prikken. Eindelijk geluk 🍀 🍀 🍀 hier waren ze niet bang om de picc-lijn te gebruiken. Dus mijn infuusje zit lekker in de picc-lijn eindelijk eens een voordeel van het nadeel.

Ik was daar Samen met de afdeling die ook een ketamine behandeling krijgt. Hij krijgt eerst een bolus en zag van alles meteen vliegen vliegen. Bij mij werd voorgesteld om het rustiger aan te pakken. Prima helemaal er mee eens. De Pomp was zo aangesloten en een half uurtje kom ik alweer naar beneden. Ik was wat licht in mij hoofd maar alles was goed te doen. Dus nog even wat dingen afgemaakt, in de kamer gerommeld.

Ondertussen had ik me urine bij de huisarts laten testen vorige week en daar kwam uit dat ik een blaasontsteking had. Na overleg besloten om na het weekend te kijken wat er uit de kweek kwam. En je raadt het al: weer die rare resistente bacterie weer. Net 10 dagen van de pomp af en het is alweer feest. Maandag hebben met de afdeling gebeld, en ook de huisarts heeft gebeld. Ik stond op de lijst om teruggebeld te worden die maandagavond. Helaas niet gebeld, maar ondertussen viel mijn de bovenlip alweer steeds verder uit en mijn handen minder gevoel. dinsdag hebben ze van dit ziekenhuis contact opgenomen met het andere ziekenhuis en besloten dat we eerst met pillen gaan proberen waar die misschien op reageert.

Gedachten Dag 1: Oh dit valt allemaal best mee. Waarom vond ik het vorige keer zo heftig? Een beetje duizeligheid is niets nieuws. Jeetje wat duurt zoeen dag lang. Ohh ik moet naar de wc, leuke afwisseling. Ding afkoppelen, badkamer, weer een rondje in de kamer en weer terug op het bed. Oohh leuk lunch komt. Eten aan tafel want ik voel me niet zo ziek. Kiezen voor het avondeten. De 6 menu’s op de foto’s zien er best lekker uit. We gaan voor zoet zure kip. Wat een drukte mensen lopen de gehele dag in, uit en langs. De man in de kamer naast mij heeft een zeer harde stem en wat een zeur kous. Ohh avond eten, gatver het lijken wel wormpjes in modder. Nou oké dan alleen de groente. Dit sperzieboontje is al 3 dagen overleden. Jippie Ik hoor Jesmay en richard in de gang. Yeah eindelijk wat afwisseling. Lekker knuffelen, grote stuiterbal en die draak gaat natuurlijk alles verkennen. Gaan jullie nu al weg? Ohh het is wel laat. Afscheid is wel heel lastig helemaal als ze begint te huilen. Hé beweegt er nou iets in die bomen? Oke oordoppen in, slaappil erbij en slapen.

Gedachtegang Dag 2: hé de bomen hebben vannacht neuzen gekregen? Die heeft wel een hele grote …. neus. oh hij knipoogt ook naar mij wat een gezelligheid. Dokter komt net als ik aan het douchen ben. Mevrouw Brugman bent u daar? ja, oké doet u maar rustig aan. 2 minuten later gaat het allemaal goed mevrouw Brugman? Ik mocht toch rustig aan doen? De verpleegster we zijn bijna aangekleed. Ohh ik dacht dat u alleen daar was. Doet u nu maar echt rustig aan. Hai, sorry ik heb geen broek aan 😂 maar hallo. Halfje ophogen en tot vanmiddag. Ook u bent wel erg alert bijwerkingen te doen? Beetje misselijk dan er kan nog wel een 1/2 bij. Oké laten we kijken hoe het gaat. Even kleuren, ik heb ook nog touwtjes mee daar ga ik een armbandje van knopen. Is dit nou blauw of groen nee het lijkt wel bruin. De kamer draait, zijn die gordijnen nou gelijk of ongelijk? Heb ik deze zuster eerder gezien? Deze heeft wel hele rare tenen? Lunch met kroket lekker, hmmm toch minder lekker. Wie komt er nu weer binnen, ik wil even rusten. U moet wel eten mevrouw we brieven alles door aan de zusters. Oké ja mevrouw ….. er kan nog wel een halfje bij… prima……Misselijk waar zijn de kotsbakjes. Ohh suf ik zit nog aan de paal vast. Ahh kostbakjes handig die kan je ook voor de kraaltjes gebruiken. Ik ben zo moe…. Van wat eigenlijk? Avond eten gatver, eierflensje? Gisteren was de kroepoek tenminste nog te eten. Hé mijn nichtje Pascal, afleiding. huh nu alweer tijd, jammer. Hallo, ik ben de nachtdienst, is het al zo laat? het is nog niet donker buiten. Nou oké nog ff spelletjes afmaken en dan naar bed. Hoe moet ik mijn pyjama aan? Kan ik dit zelf afkoppelen , nee dat lukt echt niet mijn pyjama kan niet over de paal heen. Dan toch maar bellen en met deze kleren slapen. Lopen er nou mieren op muur. Heb ik nu wel of niet pillen ingenomen. Waar is de stress bal. Ook knuffeltjes van Jesmay wat een kleuren, ohh wel lekker om in de knijpen. Slapen, wacht beweegt die deur nou uit zichzelf? Ik doen hem wel dicht. Off suf ik zit nog vast aan de paal, kan ik erbij zonder af te koppelen? Nee net niet. ohhh nee helemaal niet nog ruim 2 meter tussen. Laat maar ik kan wel met de deur open slapen. Nee toch niet. Dan toch maar de deur dicht doen. Had ik dat niet beter meteen kunnen doen. Hehe even liggen. Ook gordijnen moeten ook dicht. Oké die ga ik gelijk dicht doen. Ohh suf die paal, oké meteen afkoppelen en gordijnen dicht doen. Zo nu is het klaar. 1 uur later, ohh ik ben mijn infuus vergeten te koppelen nou gelukkig is het pas half 2 in de nacht

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

3 gedachten over “Nou daar is hij dan… ketamine dag 1&2

 1. Tussen je humor door lees ik een soort berusting, maar ook twee Ilona’s die met elkaar vechten. Eéntje die niet wil opgeven en ééntje die het allemaal een beetje beu wordt. Ik zoek je juiste woorden om je moed in te spreken maar vind ze niet echt. Hopelijk helpt de ketaminekuur uiteindelijk. Ik duim zo hard voor je…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik geloof dat je iets te goed leest😉. In die 2 strijd zit ík inderdaad maar ja ik ben ook zwaar onder invloed he. Ik hoop zo dat dit iedergeval wat minder pijn geeft dus meer ruimte om weer te bewegen nu met de zomervakantie in zicht. Soms is het ook wel een beetje klaar hoor dat gezeur en gevecht de hele tijd. . Fijn dat je help duimen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Klopt. Ik lees heel goed. Zeker de laatste tijd, nu MS me dubbelzicht bezorgt. Kak (euh, sorry).
    Dat ‘minder pijn’, dat wens ik je van harte toe, ook een mooie zomervakantie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: