Productieve weekjes: de hulp app

Het zijn hele productieve weekjes geweest. Dus nog helaas niet veel tijd gehad om te bloggen. Terwijl er eigenlijk heel veel te bloggen is. Er gebeurd ook zoveel in korte tijd dat naast dat het veel is om te onthouden ook tijd en Motoriek kost om te schrijven. Intussen ook weer 4 weekjes infuus gehad nu weer 2 weken eraf en ja hoor, nu weer blaasontsteking ๐Ÿ˜ญ.

In mijn vorige blog had ik het over een hulp app. Dat dat handig zou zou maar en nog niet is. He, maar ik ben niet voor een gat te vangen. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een berichtje met zeer duidelijke hulpvraag gestuurd naar alle lieve vrienden/kennissen/buren en aanverwante artikelen. (Je mag zelf kiezen waar je onder valt ๐Ÿคฃ).

Lieve vriendjes en vriendinnetjes. In het kader van als je hulp nodig hebt moet je het vragen. Dus hierbij trek ik de stoute schoenen aan ๐Ÿ˜‡. HELP๐Ÿ˜‚. Als je mijn blogje heb gelezen weet je misschien wel dat we intussen steeds wat meer hulp nodig hebben in de hoop dat ons gezin niet instort. Dus wie weet kunnen jullie wat tijd vrij maken om ons helpen?

Wij zouden jullie willen vragen of jullie 1x in de maand of 1x in de 2 maanden op een (voor jouw) vaste dag bij mij en jesmay thuis wil komen helpen. Het gaat dan om het helpen met koken, eten en opruimen. (Ik koop en regel het eten en als je lief bent mag je mee-eten๐Ÿ˜œ ). En daarna wil helpen met Jesmay naar bed brengen. En dan nog ff Max 30 min blijft kletsten en dan weer weggaat.๐Ÿ˜‰. En eventueel op die dag als het nodig is jesmay van de bso ophalen of van en naar een clubje brengen.

1 – vooral omdat het gezellig is jullie te zien en ff bij te kletsen. Gezien het hele Corona gebeuren moet ik heel erg oppassen dus spreek iedereen een stuk minder. Jullie zijn ook vast gezelliger dan weer een vreemde in huis.

2- Je zou ons er enorm mee helpen vooral ook om rich de ruimte te geven even geen mantelzorger te zijn.

3- nou ehhh we zijn gewoon leuk ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ˜œ๐Ÿ‘๐Ÿป

Graag hoor ik van jullie of jullie iets voor ons kunnen betekenen en wat niet kan kan niet maar als je niet weet wat de hulp vraag is dan kan je ook geen antwoord geven.

Goed verhaal lekker kort ook ha ha

groetjes Richard, Ilona & Jesmay

(Ja, eindeloos op je opleiding je competenties goed formuleren heeft toch nog zin gehad. Die opleiding was toch niet voor niets ).

Er wordt natuurlijk vaak gezegd als je hulp nodig hebt moet je bellen of het zeggen. 1. ik ben absoluut geen beller. 2. wanneer is het nou het moment dat het echt nodig is๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™€๏ธ. Nee hoor we redden het wel. Tot we neervallen ….. Ehh ja, daar zaten we nu zo ongeveer. Dus in het kader wie niet waagt, wie niet wint heb ik het bovenstaand berichtje gestuurd. En ik kan je vertellen dat was best een stap. Waar ik het meeste moeite mee heb is dat ik zo weinig te bieden heb om terug te doen. Normaal was ik meestal degene die hielp. Meer handen maken licht werk. (In deze blog zitten meerdere spreekwoorden verstopt kan jij ze allemaal vinden ?) daarnaast wil je niemand te last zijn. En hulp vragen is gewoon moeilijk…

Maar he, we hebben gedaan๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป. Er kwamen zoveel lieve reacties, voorstellen, ideeรซn en oplossingen. We waren er echt overvallen door alle reacties. Zelfs als de gevraagde hulp niet lukte om te bieden kwamen er wel andere ideeen of lieve berichtjes. De een kon niet goed koken maar kon Jesmay wel naar een clubje brengen. De ander wilde alleen koken en het eten brengen. Zoeen lekker 3 gangen menu was dat ๐Ÿ˜‹. Onze eigen restaurant maar dan thuis bezorgd, wat een verassing. Weer een ander komt structureel om de week of een hele middag. En ga zo maar door. Echt Fantastisch gewoon. Nogmaals we mogen zo blij zijn met deze lieve mensen om ons heen. Even een Besef momentje. En zo werd het schema voor de komende maanden tot het einde van het jaar ingevuld. Natuurlijk had ik ff een mooi schemaatje geproduceerd met ieder een eigen kleurtje etc. Het schema was zo gevuld zelfs meer als we verwacht hadden. Elke vrijdag en woensdag is geregeld en regelmatig een maandag.

Ook had ik besloten om toch maar een app te maken met alle mensen erin. Maar wel met duidelijke regels en verzoeken. Niet zoeen app met hele discussies etc. Maar geleerd van de hulpvraag: maak het zo duidelijk en concreet mogelijk. Ok misschien soms wat minder aardig maar je weet wel waar je aan toe bent.๐Ÿ˜…

Hai allemaal, allereerst super bedankt dat jullie ons allemaal willen helpen. ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹We hebben echt zoveel geluk met jullie als zulke lieve mensen om ons heen. We waarderen het echt enorm dat jullie willen helpen om ons gezinnetje wat meer lucht te geven. Ik heb al een aantal mensen gesproken en ingedeeld maar nog niet iedereen.

Aangezien er geen hulp app is heb ik het besloten om het zo te doen. Kijken of dit werkt dus ik had het volgende bedacht

– Deze app is niet voor lange gesprekken maar kort en duidelijk.

– Mocht je niet kunnen zet de datum erin kijken of iemand anders kan.

– soms komt er ook wel een onverwachte vraag reageer alleen als je kan.

* dit alles om niet iedereen steeds te stalken met de zoveelste groep-app ๐Ÿ˜‚.

Mochten er nog ideeen of opmerkingen zijn hoor ik het graag in een PB. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‡

In eerste instantie is het best wennen en vermoeiend al je mensen in je huis. Gelukkig heb ik al met al die eerdere schoonmaaksters geoefend ๐Ÿ˜“. dus dit lukte al om een beetje los te laten. Maar het blijft gek, mensen in je keuken, koelkast en kastjes. Dingen op een andere plek of manier als normaal. Of Mensen die dingen op een andere manier klaarmaken of met verassende gerechten komen. Maar dat leverde ook weer hele leuke dingen op. Ik blijf maar een soort van drang hebben om ook iets te gaan doen. Maar gelukkig mag ik vaak nog enigszins een beetje de regie houden. ๐Ÿ˜‡. (Iets met control freak…). Ook blijft er een soort presentatie drang / schaamte zijn. In de vorm van je beter voordoen dan dat je dag/lichaam eigenlijk is. Dat zijn de volgende leerpuntjes .

Nu zijn we een maandje verder, iedereen is wel al 1 of meerdere keren geweest en nu komt er een soort rust en regelmaat in. Zo fijn dat je weet dat het geregeld is. Dat je niet weer 6 keer iemand anders moet vragen/ appen/ bellen. Daarnaast is het ook oprecht heel gezellig. Normaal is het: we moeten afspreken ……ja we gaan plannen…..en het komt er natuurlijk niet van. Bij mij en de ander niet hoor, even schuldig. Maar nu is het een soort van verantwoording of vaste afspraak. We zien en spreken mensen nu echt heel regelmatig. Super leuk om bij te praten, spelletjes te spelen en soms vraag ik ze even om met iets te hele pen zodat rich dat niet hoeft te doen. En raad is .. iedereen vind het eigenlijk wel fijn om nu daadwerkelijk te kunnen helpen.

Het is ook fijn dat er een soort afgesproken tijdsbestek is. Jesmay naar bed, even kletsen en dan weg. Dit geeft ons rust en ook wat privacy. Want dat is de andere kant, je levert veel van je gezinstijd in. Maar dit 100x liever met een bekende dan weer een vreemde in je huis. Hierdoor blijf ik bv ook betrokken bij de dingen die ik nu of niet meer kan doen. Zoals ; toneel, dansen, werk/school. En nog fijner is je kan even zien hoe het met iemand gaat. En dan gaan ze ook nog op tijd weg dat je toch nog even van je a vond kan genieten. Echt heel fijn (had ik dat al gezegd?). Het mes snijdt aan zoveel kanten.

Onze kleine draak vind het ook heerlijk al die aandacht. Mama wie komt er vanavond …. kijk maar op je planbord… in het begin was ze behoorlijk van slag maar ik merk nu ook dat ze de rust krijgt. Ze weet ook bij wie ze wat kan doen. Die wind ik zo om mijn vinger en daar kan ik niets bij๐Ÿ˜…. Ongelooflijk hoe snel ze het door heeft. Maar geef je haar 1 vinger dan neemt ze zeker je hele hand. Bij die kan ik het naar bed rekken. Van die krijg ik vaak een kadootje. Die kan goed voorlezen of wil wel stoeien etc. Ze haalt iedergeval het onderste uit de kan. Ze vind het heerlijk de aandacht zoals helpen koken, spelletjes spelen en dingen laten zien. Alles wat je aandacht geeft groeit. Doordat alles bij thuis is ben ik erbij en kan ik meedoen.

Maar ook voor haar is het een mooi leerproces. Iedereen is anders maar dat mag. Mama die wou niet bij mij liggen of niet stoeien of…. Ik heb haar ook uitgelegd dat iedereen anders is. Hetzelfde is dat jesmay de regel heeft: je moet gedag zeggen maar ze mag zelf weten hoe: kus, knuffel, high-five, zwaaien etc. Ooohhh ja En toen was het goed. Nu werken we nog aan wachten op je beurt en niet door andere heen praten. iets met 4 jaar …. en super enthousiast.

Maar wat is het fijn, het geeft ons rust, gezelligheid, ruimte en afwisseling. Meestal is op een of andere manier staat ieder geval 2 dagen het eten klaar. Soms is het veel en staat het voor de volgende dag ook Rich kan nu elke vrijdag weg (Ja hij moet echt weg๐Ÿ˜ˆ) en meestal hebben we meidenavond.. (soms komen er ook mannen op meiden avond 1 heeft al beloofd zijn jurk en hakken aan te trekken). Dat betekend samen: koken, kletsen, lekker eten, spelletjes spelen zonder al te veel stress en kunnen instorten als het ff niet gaat want de ander neemt het automatisch over. Grappig het is misschien nog niet eens alles doen maar vooral de verantwoording wat het zwaar maakt. Er moet tenslotte toch een keer eten op tafel ๐Ÿฝ. Doordat ik niet 100% er hoef te zijn hou ik meer energie over voor de waardevolle momentjes dat ik bv wel even met Jesmay ben en haar de volle aandacht kan geven. Het was een moeilijk stap om te zetten maar nu al zo de moeite waard. Ook van degene die ons helpen horen we dat het goed te doen is en ze dit prima nog lang kunnen volhouden. Het mes snijdt aan meerdere kanten op een hele positieve manier.

Maar er is nog meer, daarover later meer……

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe โ€œgoedโ€het gaat . Groetjes Ilona

6 gedachten over “Productieve weekjes: de hulp app

  1. Lieve Ilona, wat fijn dat er lucht is nu en iedereen weer een beetje zichzelf kan worden. Dapper ook dat je accepteert dat dit nu de situatie is. En zoals altijd enorm lief dat je ondanks alle sores nog steeds oog en oor hebt voor de ander!
    Liefs Angelique

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo fijn dat dit zo lief opgepakt is voor jullie! En nog fijner dat je er echt de rust in vindt langzamerhand en ook echt kan genieten ervan. Zo blijft de energie over voor de leuke dingen. Blij voor jullie!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: