The After Party 😬deel 1

Laten we zeggen de afterparty was best heftig vandaar ook even een tijdje geen blog. Nu beetje bij beetje de blog geschreven dus taaadahhhh. Wel in 2 want het werd weer een beetje een lang verhaal hahahah.

Na de operatie mocht ik naar huis maar was nog steeds kotsmisselijk. Uiteindelijk in de avond na half slapen op mijn automatische piloot naar het toilet ohh nee katheter oeps ik kon ook gewoon plassen, (even serieus met zo een dun draadje van het ziekenhuis niet en met deze dikke wel? Hoebedoel je vertekende situatie) ondertussen kwam er ook een heel stuk Bebloed gaas uit. Toch Even met de huisartsenpost Gebeld maar die stuurde ons door naar de spoed. Die moest overleggen. Uiteindelijk niets aan de hand. Gaas mocht eruit (minstens 1-1/2 M lang😱, komt er nog een eind aan? ) is toch wel fijn dat iemand in het ziekenhuis even meld dat dat erin zit??

Thuiszorg

Bij thuiskomst zoals afgesproken de thuiszorg gebeld. Maar degene die bij ons waren geweest waren op vakantie. Ehhh dat wisten ze dat toen ook al niet? Maar goed we kregen de vervanger. Een echte Amsterdamse dame. En ze hadden blijkbaar niets van ons overgedragen want ik stond totaal niet in het systeem. Toen vermelde ze ook nog even dat ze geen mensen meer aannamen. Uiteindelijk na het geprobeerd uit te leggen kom ze toch maar even de volgende dag om 10:00 uur langs. Het was een dame vol energie. Ze kwam als een wervelwind binnen en ging met een wervelwind weg. We zaten erna samen op de bank echt zo van wat is er nu gebeurd? we hadden afgesproken dat rich nog een weekje ging helpen omdat hij vakantie had en daarna zouden we weer contact opnemen.

Iets met slierten😅

Het verloopt allemaal wat minder soepeltjes. Maar ach what’s new? Ik ben de gehele tijd heel erg misselijk. Ik had heel veel last van die katheter wat een onding is dat. 1 voordeel ik kan wel staand plassen als een jongetje dat was altijd al iets watIk groepen heb. Ik wil tegen een boom plassen. Nou dat laatste heb ik maar niet gedaan 😂. Jesmay vond die slang ook reuze interessant dus natuurlijk wordt het eventjes helemaal kijken waar het vandaan kwam en wat je er mee kon. Heel fijn maar niet heus. Uiteindelijk is ze de volgende dag toen ik aan het douchen was de douche ingeslopen om te kijken waar die slang nou naar toe ging. Ik snap het ook wel het is toch ook gek. A fijn dan hebben we het maar gehad 😂. Nou ja dat dacht ik. Vervolgens hoorde ik achteraf op de opvang dat ze overal had zitten verkondigen dat mama slierten uit haar vagina heeft hangen. Oohhh ik had wel het gezicht van die juf willen zien. 😅

De zondag avond na de operatie ging het ineens volkomen mis. Ik had zoveel pijn in mijn buik, ik had al 4 dagen geen ontlasting gehad. Blijkbaar kwam er alles er in 1 keer uit. En volgens de uroloog achteraf was het een bloedstolsel die mijn lichaam in één keer heeft opgeruimd. Normaal doet je lichaam daar een paar dagen over. Maar ach die van mij heeft niet zoveel geduld. Blijkbaar was daarvan was het bloed en alle pijn en ellende. Kwam redelijk in de buurt van een bevalling😱. Ik ging bijna van mijn stokje dus maar even backup gevraagd bij de thuiszorg. Die gaf aan probeer het vol te houden tot morgen want dan kan je eigen dokter bellen. We voelde er eerlijk gezegd weinig voor om naar de spoedeisende hulp te gaan. Na het hele feestje een half uurtje gelegen toen was het wel weer houdbaar. Dus maandag overlegd mijn eigen uroloog. Nou ja poging tot, de poli urologie is niet zo bereikbaar. Ik werd na 4 uur terug gebeld door een andere opperhoofd verpleegkundige. Die ging proberen contact te leggen via app met mijn uroloog maar ze was vrij. Ik vind het wel super lief dat ze toch op haar vrije dag gereageerd heeft. Ik mocht zelf de Katheter eruit halen. Jeetje wat een feestje was dat. In principe gaat het ding er ook wel maar een dag uit gekund toch fijn om te horen achteraf😤.

Een katheter is een soort slang met een ballonnetje eraan. Dat ballonnetje vullen ze met vloeistof en dan versperd het de uitgang. Achter het ballonnetje zit nog een klein stukje slang met gaatjes om de urine er dus door te kunnen laten. Je hebt een uitgang met een klepje om te kunnen legen en een andere uitgang voor het ballontje. In de nacht zet je het klepje open maar je doet eerst een zal eraan. Het idee is dat je dan in bed kan blijven slapen ?? Dit kan ook overdag maar daar voelde in niet zoveel voor. De gehele dag met een zakje aan je been die eerst warm wordt en dan afkoelt. 🤔. De eerst keer afkoppelen natuurlijk vergeten het klepje te sluiten. Gevolg natte voeten. 🤭. Uiteindelijk zit je met een zak urine. Ehhh wat ga je daar nou mee doen. Ehhh hallo thuiszorg we hebben dit wat moeten we daar eiegenlijk mee doen. Nou je moet het kraantje gebruiken om te legen. Ik heb zelf een zomervakantie in een verzorgingshuis gewerkt maar hier was toch echt geen kraantje te vinden😂. Toen ze hem zag kon ze hem gelukkig ook niet vinden dus stuk knippen. Bijzonder om te zien hoeveel je produceert in de nacht, nooit geweten dat het zoveel was.

Het ballontje eruit halen was niet zo bijzonder. Ik had een spuitje mee gekregen om de vloeistof eruit te halen. Dus mezelf geparkeerd in de douche op de douchestoel. deze is de afgelopen tijd wel mijn vriend geworden helaas. Het heeft even geduurd maar ja toch maar gebruiken ipv vallend van mijn stokje gaan. Maar goed de spuit aansluiten op de juiste uitgang en hij ging zich vanzelf al vullen. Ik voelde gewoon de pijn wegtrekken heerlijk. Toen ik dacht dat hij leeg was er zachtjes uittrekken en hoppa eindelijk verlost van dat lelijke onding. 🎉🎉🎉. Je voelde gelijk meer ontspanning komen en ook nog heerlijk kunnen douchen zonder steeds je slang te moeten vasthouden. Want hangen deed echt zeer. Dit ding was precies hetzelfde als tijdens de bevalling met het inleiden om de boel op de rekken. Ja voor de duidelijkheid een ander gat!

Helaas moest ik wel verder gaan met de Amox antibiotica. Helaas wordt je daar zo misselijk en moe van. Na een week week had ik ook het idee dat ik een Blaasontsteking had. Rich heeft even urine ingeleverd en daaruit bleek dat er veel rode en witte bloedplaatjes waren dus na overleg met de afdeling heb ik toch een andere antibiotica gehad met de Amox mocht ik stoppen. Na een week moest ik op controle komen maar daarover volgende keer weer meer.

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: