Operatie pret???

Als een boer met kiespijn???

Dan is het zover, de operatie dag. De dag van te voren zijn we nogmaals gebeld of ik geen coranaklachten had. Tussen twee en drie ‘s middags kom je bellen over hoe laat je geopereerd werd. Mijn tijd was om 7:00 uur aanwezig 8;00 uur geopereerd. Op de vraag of mijn partner mee Mocht ja mag naar de afdeling maar niet mee naar de operatiekamer. Dat laatste dat snap ik maar hij mocht wel een stukje mee, nou ja dat dachten we 😩.

Jesmay, helemaal blij dat ze bij haar vriendje mocht slapen. Dus die stuiterde de hele dag rond. Na haar weg gebracht hebben hebben heerlijk even samen op de bank een filmpje kijken en toen met een flinke slaappil tegen de zenuwen naar bed.

Rond 7 uur melde we ons bij de balie in spaarne hoofddorp. Richard mocht mij alleen bij de afdeling afzetten en werd hij er toe letterlijk uitgekieperd. Door een iets minder aardige dame. Vervolgens Wordt je ergens alleen in de wachtkamer gezet. Het is natuurlijk super stil om 7:00 uur, het licht deed het niet. Nou dan voel je je behoorlijk een Remi. Een begin scène van een slechte horrorfilm. Pas na 10 min hoorde ik die dame bellen of ze mij wilde ophalen. 😤.

Daarna werd ik opgehaald en ging het proces vrij snel omdat we blijkbaar laat waren. Ik had gelukkig een hele lieve verpleegster op de afdeling. Ze had zich goed ingelezen en was heel bewust bezig en probeerde alles zo goed mogelijk uit te leggen. Dit was echt heel fijn. Een collega van haar bood aan van afdeling te wissen maar dat heeft ze om willen van mij niet gedaan. Super lief. Als je zoeen kamer komt indrijden is altijd een beetje gek. Net je eerste schooldag. Ook het gevoel van nu zitten we echt in het ziekenhuis nu gaat het echt gebeuren brrrrrr. Maar eerst een plekje vinden om de rolstoel te parkeren. Dat is echt altijd een dingentje want de verpleegsters hebben alle ruimte nodig. Het is gewoon een sta in de weg. Omdat hij op een gewone rolstoel lijkt denkt men hem zo hup even te kunnen verplaatsen. Maar dat kan niet want hij staat vast 😅.

Na alle gegevens medicatie ect doorgenomen, kreeg ik mijn QR code bandje om. Daarna Mocht ik me omkleden in een blauwe jurk met achter en schouder airco. En als kers op de taart de meest sexy gaasonderbroek die je maar kan bedenken! 😱deze kan je gerust tot onder je oksel kon aan trekken. Dat ding is puur voor de show want je ziet alles gewoon zitten. Zodra je op de OK ben knippen ze hem toch eraf. De verpleegster zei ook het is meer voor het idee. Ohhh oké. Toen ging ze nog even kort uitleggen wat er ging gebeuren en toen moesten we naar de voorbereidingsruimte.

Aangezien ik regelmatig spannende situaties heb of moet ondergaan heb een hard stress balletje met stekels. Door de die prikkels zitje minder in de situatie en wordt je afgeleid. Deze heb ik de Gehele tijd bij mij mogen houden. Wel moest hij eerst even in een desinfectie badje maar ik heb hem de hele tijd bij mij mogen houden. Dat was erg Fijn, een soort van veilig, je ligt daar natuurlijk enorm kwetsbaar weinig kleren, veel mensen om Je heen en niet wetende wat er nu gaat gebeuren. Dit alles is niet zo mijn ding. Gek hè dat zo een prikkel ding zo een hou vast Kan bieden.

Mijn vriendje heeft weinig verzorging nodig, zeurt niet, hoeft geen eten en drinken. Alleen af en toe een dettol badje😂

In de voorbereiding‘s ruimte was het erg druk. Er moesten acht OK‘s starten op hetzelfde moment. Het lijkt net een heel smurfendorp met allemaal blauwe muntjes die heen en weer liepen. Ik had mij twee eigen smurfen 2co assistente’s een jongen en een meisje. Ze hadden Duidelijk respect voor mijn grenzen en probeerde alles zo duidelijk mogelijk van te voren te vertellen. Toen alle stekkers etc waren aangesloten. werd ik met een soort laadplank op de volgende tafel geschoven. Binnen een mum van tijd hadden ze 4 man erbij geregeld en als een soort bakplaat naar het OK bed geschoven.

Zal ik het liedje even zingen?

Het was er echt enorm druk daar wordt je gewoon onrustig van. Ze hadden me eerder uit de drukte gehaald en naar de sluis voor operatie kamer gegaan. Daar werden nog even wat dingen gecheckt. Toen mochten we naar binnen. Iedereen kwam zich even voorstellen en de opgewekte anesthesist kwam mij prikken en afleiden. De jongen lukte het niet ivm mijn aderen. Tussendoor kwam de arts even gedag zeggen. Mede door de heftige slaapmedictie van de nacht ervoor was ik er nog niet helemaal bij. Ik moest ook echt kijken wie is dat? Toen herkende ik haar ketting. 🤷🏻‍♀️het is maar net waar je op let😂. Daarna kwam iedereen om je heen staan. Het is een soort vergadering maar ik heb nog nooit liggend vergaderd. Eerst wordt er gecheckt of je je naam weet en weet wat er gaat gebeuren. Dan of iedereen zijn taak weet, of Alle spullen klaarliggen en of er nog vragen zijn.De co vroeg of ik zowel goed lag. De uroloog vertelde tussen neus en lippen even dat mijn knieën straks in mij oksels moesten liggen. Huh wat gaan we doen?! Dat stond nergens beschreven!! Ehh laat maar los, daar merk je niets van joh. Ooh oke? (Wat doen jullie nog meer als

Ondertussen had ze tijdens de vergadering al een slaapverwekkend spulletje erin gedaan. Aangezien in precies kan voelen wanneer er iets door mijn ader stroomt. (Iets te veel ervaring?). Vroeg ik wat gaat er nu in? Alvast iets om je wat rust te geven. Toen kwam het zuurstof kapje wat letterlijk naar oplaas zwemban rook en smaakte. Maar het schoot niet zo op. Ga maar rustig ademen. Ehhhh ja joh tuuuuuuuuurrrrlllijjkkk. Nou even wachten. Nee het werkt niet nog maar wat erbij. Al kletsend lukte het om mij in slaap te brengen.

Voor het idee 😱

Toen ik wakker werd kwam een enorme paniek aanval ! Het was druk, veel geluid, overal om me heen stonden mensen. De ene was aan het plukken, de ander aan het trekken. Eentje die steeds riep Mevr. Brugman bent u wakker. En probeerde de één tegelijkTijd een thermometer in mijn oor te stoppen en de ander om Het mutsje van mijn hoofd te plukken. Een hield mijn handen was. Waarschijnlijk omdat ik probeerde mijn jurk naar beneden te trekken. Lig je daar zonder iets met minstens 10 man om je heen 😱. De 4 andere waren om me van de ene naar andere tafel te rollen. Omg dat is echt niet lekker wakker worden. Je voelt je zo klein, kwetsbaar en weerloos. Dat heeft echt wel een tijd geduurd om er rustig van te worden. Het lukte past toen de vrolijke anesthesist erbij kwam, die is even bij me gebleven om wat rust te geven. Alles verliep best oké maar wie had verwacht dat het wakker worden zo een ding was. Dit was heftig ! Maar de operatie was gelukkig goed gegaan!

Ik moest nog even daar blijven. Omdat ik heel veel pijn had kreeg ik 2 dosis morfine en nog wat. Ik heb geen idee hoe lang ik daar ben geweest. Daarna mocht ik terug naar de afdeling. En de fijne verpleegster was er om alles zo comfortabel te maken. Daar werd ik opeens heel misselijk en draaierig. Beetje ketamine maar zonder pluisjes en harige spinnen. 😅Ik had 2 keer morfine gekregen en nog iets. Ik heb veel geslapen. Eten lukte haast niet. Dus kreeg ik 3 ijsjes en een bak vla. Kijk: ijsjes gaan er altijd in hahahah maar de rest niet. Elke keer als je je oord bewoog ging alles draaien en kwam er weer een vlaag misselijkheid. De verpleegster heeft nog geprobeerd het gordijntje te doen. Zodat ik in enige privé situatie over kon geven maar dat werkt toch niet hoor.

Maak kennis met de nierbekkentje of het zogeheten kots bakje

Het bleef maar aanhouden. Toen ik na een paar uur weer iets meer op de wereld kwam. Voelde ik dat alles nat was. Ohhhh heb ik in mijn broek geplast 😱. Wacht ik heb geen broek aan. Toch maar even de verpleegster vragen: sorry maar ik heb het idee dat alles nat is. Ze ging even kijken, oh je katheter zit goed. Huh wat een katheter dat hebben ze niet gezegd. Nogal logisch dat het zo veel zeer daar doet. Maar heeft de dokter dat niet verteld dan?? Deze hele operatie is niet zo goed gegaan qua communicatie. Maar kunnen we hem niet eruit halen? Ik ga even de dokter bellen. Oke, goed idee maar alles is nog steeds nat. Uiteindelijk hadden ze geen idee waar het vocht vandaan kwam vast van de operatie en de wondjes want je Katheter zit goed. Oke maar mag ik een nieuwe blauwe jurk? Of mijn kleren aan? Nou je krijgt van mij een nieuwe jurk 👍🏻. Achteraf had ik een heel schoon bed gemoeten. Wat al het ondefinieerbare vocht lag ook op het onderlaken en daar heb ik nu een hele uitslag op van mijn billen😭

Een tijdje Later kwam ze met een papier terug. Hier staat dat hij er 5 dagen in moet blijven maar de dokter heeft pas over 8 dagen tijd. Wat😱dit ding moet erin blijven. Later kwam de arts en ze vertelde dat ze een klein gaatje in mijn blaas had gemaakt hierdoor moest de Katherter erin om de blaas ruimte te geven om te herstellen. Oké dat snap ik maar het duurt wel erg lang. Kan ik hem er niet zelf uithalen. Huh durft u dat dan ?? vroeg de verpleegster(met grote ogen). ja hoor, ik heb al zoveel gekke dingen moeten doen, ik draai mijn hand er niet voor om. Nou ik loop nog even achter de dokter aan die is nog in de gang.

“Dokter”wacht u even we hebben nog een vraag. De patiënte wil zelf de Katheter verwijderen. Ooh goed idee: zegt de dokter , ze is er allemaal heel handig mee😂. Die verpleegster snapte er niets van. Maar dat moet toch op de poli. Ja klopt maar deze patiënt kan dit echt wel. als iemand het even uitlegt. Wat een compliment denk ik🤷🏻‍♀️. De verbouwereerde verpleegster zei dat ze het zo wel kwam uitleggen. Ik moest er zo om lachen. Helaas kwam erna weer een golf misselijkheid

Uiteindelijk om 4 uur heb ik iets gekregen tegen de misselijkheid en dat duurde een kwartier. Had dat niet eerder gekund? Opeens voelde ik me veel beter. Kopje drink bouillon erin. Als dat erin zat mocht ik naar huis. Nou dat wilde ik intussen wel. Dus hoppa dat kopje achterover slaan en toen moch ik rich bellen. En ik mocht aankleden maar dat was toch een iets wat lastig verhaal. 1 die lange slang tussen je benen is op meerdere fronten een onding. Het andere was: Ik kwam namelijk niet bij mijn tenen. Mijn broek heb ik met veel moeite aan gekregen. Maar sokken lukt echt niet. Dus er kwam een andere verpleegster, mevrouw wilt u misschien helpen met mijn sokken. Ja u mag zich ook helemaal niet zelf aankleden. Gaat u maar liggen. Mijn rechter been kreeg ik er niet op, die had zijn spastische neiging. De verpleegster zegt dit is niet goed hoor, er is iets mis met je been. Ik schiet in de lach, ja dat klopt het is niet goed, ik heb MS en mijn rechterbeen heeft een eigen leven 🤣🤣🤣Ohh ik dacht dat u aan u been geopereerd was. Lekkere overdracht ??

De verpleegster die mij op kwam halen had mij tussendoor ook gezien. Jeetje zegt ze. Wat ben jij opgeknapt. Ja, ik voelde me ook echt heel beroerd. Zal ik een rolstoel voor u halen. Die staat daar om het hoekje geparkeerd ☺️. Ik had hem om los gezet zodat hij verplaatst kan worden. Als hij op hoepelen staat moet je wel de rem erop zetten. 😅dat vergeet ik nog wel eens. Gaat u lekker zitten dan rij ik u naar u man. Dank u maar ik kan het zelf. Klik klik de wieltjes op elektrische. Ohh wat ontzettend handig, hoe deed je dat nou? Het begint nu ook een soort van omgekeerde wereld te worden. Ik vergeet soms dat dit voor andere niet zo gewoon is😅. Jippie naar huis douchen en je eigen bed🎉🎉🎉🎉Rond 18.30 eindelijk thuis. Onderweg was het minder prettig, ik ken nu elke hobbel in de buurt 😭. Thuis nog geprobeerd te eten maar dat ging niet. Dus lekker naar bed. Voor douchen is morgen vroeg genoeg 😂

Volgende keer vertel ik jullie over the after party 😅

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Eén opmerking over 'Operatie pret???'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: