The beginning

Onze juni vakantie is echt een eye-opener geweest voor ons hele gezin. Voor rich was het een hele eye-opener omdat hij nu 2 weken lang meemaakte hoe het nu echt ging. Normaal werkt hij 5 dagen en in het weekeind pep ik mezelf altijd even op. Nou dat lukt niet 14 dagen dus die kwam erachter hoeveel ik eigenlijk achteruit ben gegaan. Om dat van je partner te horen is best even heftig kan ik je vertellen. De bevestiging op de bevestiging. Dan hebben we natuurlijk ons kleine draakje nog die super probeert te helpen; mama neem je wandelstok mee, pas op een trap, zal ik ook een broodje voor jouw pakken etc.😅

Voor mezelf was het een eye-opener omdat je daar totaal geen ontstond het van je huis medische afspraken of andere dingen. Je hebt dus alle tijd om te vergelijken en na te denken. Aangezien we er ongeveer een half jaar geleden in het zelfde resort waren was dat goed vergelijkingssite materiaal. En dan komt het hoor: een half jaar geleden kon ik nog makkelijk naar het strand lopen of naar het restaurant of 2 rondjes zwemmen. Oeps toch meer achteruit gegaan dan ik zelf door had en ik vond al dat ik zo achteruit was gegaan😢.

Toen weer thuis

Toen we thuis waren ging het revalidatie traject gewoon weer even verder. En hoe was je vakantie? Ehh ja eehhh wel lekker om er even uit te zijn maar ook lastig. Dus ik vertellen dat het nogal een eye \-opener is geweest, De ergotherapeut van het ziekenhuis probeerde het nog een beetje subtiel en voorzichtig in te pakken. Nou je heb nu gemerkt dat je steeds meer moeite met lopen krijgt…. dus nou ehhh. Ik heb haar maar even geholpen. We moeten zeker een rolstoel gaan aan vragen bij de WMO? Dat wilde je toch zeggen? 😂Geheel opgelucht zei ze ja. al staat hij nog een half jaar in de gang maar als het moet heb je hem alvast. Ja ja dacht ik, eerst zien en dan geloven.

Dus zo gezegd zo gedaan. Even contact gezocht met mijn mannetje bij de gemeente. (De meneer heeft mij al een paar keer heel goed geholpen, ik heb zoeen een geluk met hem gehad). Dus wij een aanvraag gedaan. de gemeente is verplicht binnen 2 weken contact met jouw te hebben. Bij elke aanvraag die je doet kiezen ze weer een nieuw persoon. Die vervolgens belt of langskomt en jouw situatie komt beoordelen. Lees : elke keer kan je het gehele verhaal opnieuw vertellen. Ik heb het al zo vaak gedaan dat het gewoon bijna automatisch gaat hahah. Maar goed de persoon aan de telefoon zag het probleem en ging ze aanvraag doorzetten naar hun zorg bedrijf. Ik moest even wachten. Deze keer voor de verandering had ik totaal geen haast dus prima ik wacht af…..

Je gelooft het niet 2 dagen later hing welzorg aan de telefoon. Volgende week komt de adviseur. Welke wensen ik had? Ehhh nou eentje die rijdt? En waar je op kan zitten? Ze hebben maar even contact gezocht met mijn eigen ergotherapeut (zij regelt alle hulpmiddelen voor mij, je komt er vanzelf achter hoeveel verschillende therapeuten, arts en fysio etc heb😱). Gelukkig maar! Ik heb mij er helemaal in verdiept maar wat een keuzes, Je weet gewoon niet waar je op moet letten als je er geen verstand van hebt. Gelukkig heeft mijn ergo met de adviseur overlegd. Deze meneer zou volgende week komen met alvast een rolstoel. Gelukkig kom mijn ergo er ook bij zijn, die hulp kom ik hard gebruiken 😅. Heb je een keer geen haast met iets staat er binnen 2 weken een rolstoel in je huis.

De afspraak met de adviseur is ook nog een hele belevenis dus die ga ik jullie lekker de volgende keer vertellen 😇.

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

Eén opmerking over 'The beginning'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: