Welkom bij Ilona Op Wieltjes

Hi, welkom bij Ilona Op Wieltjes!
Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan 2019 dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto-immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen.

Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en vaak helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat .

Waarom dit nu deze blog?!? We hebben het afgelopen half jaar een enorme rollercoaster gehad van ziekenhuis in en uit. Omdat het al die tijd nog niet zo zichtbaar geweest was het gemakkelijker te ontkennen. Nu ik steeds vaker de rolstoel nodig heb, valt het niet meer te ontkennen.😅

Tuurlijk is zoeen rolstoel enorm wennen. Je komt dingen tegen waar je nooit over na heb gedacht als je niet in een rolstoel zit. Laten we zeggen dat zelfs Nederland lang niet overal rolstoel-proef is.😱 Dat zorgt nogal eens voor leuke, gekke en soms moeilijke situaties. Daarom neem ik jullie graag mee op mijn MS-avontuur op wieltjes. Ik hoop dat jullie met veel plezier meelezen. Groetjes Ilona.

Gepubliceerd door ilona45662

Hi Even wat informatie over mij. Ik weet sinds 2 Jan dit jaar dat ik naast bekkeninstabiliteit ook MS heb. MS betekend dat er in je hersenen littekens of ontstekingen zitten. Hierdoor kunnen de signaaltjes van uit je hersenen niet goed gestuurd naar alle andere delen van je lijf. Ook is MS een auto immuun ziekte waardoor je lichaam uit zichzelf de goede cellen aanvalt en stukmaakt. En dat alles zorgt voor nogal wat problemen. Ik heb de primair progressieve vorm, hiervoor is in Nederland helaas nog geen medicatie. Ook betekend dat als er iets uitvalt in mijn lichaam, dat in ieder geval niet meer terug komt zoals het was. Soms komt er wel weer wat aansturing terug en soms helaas niet. Helaas is het in de zomervakantie erg snel gegaan. Ik heb nu hulp van een stok en/of brace nodig om te lopen. En Steeds vaker ook van een rolstoel, dat ligt eraan hoe “goed”het gaat . Groetjes Ilona

5 gedachten over “Welkom bij Ilona Op Wieltjes

  1. Jeetje Ilona, wat afschuwelijk voor je…
    Heel stoer/bewonderenswaardig dat je op deze manier hiermee om gaat. Jadey heeft het altijd superleuk gehad bij jou in de les vanaf haar 4de (ze is inmiddels 14).
    Ik wens je heel veel sterkte en heel veel succes en vooral plezier met je blog, ik ga hem volgen.
    Veel liefs Shelley (moeder van Jadey)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: